Fazole s rýží

Jednoduchý, ale chutný vegetariánský pokrm, který se hodí pro běžný oběd i postní období.


3.1118x
90 min
3×

Postup přípravy

Fazole podle potřeby přebereme a nejlépe přes noc namočíme, ale není to nutné.

Fazole uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Pak je osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme a necháme zpěnit cibuli. Vsypeme mraženou zeleninu, koření a krátce osmahneme. Pak vše zalijeme vroucí vodou. Vsypeme rýži, podle potřeby dolijeme vývar nebo vodu a dusíme doměkka. Zatím si oloupeme česnek a nasekáme jej najemno.

Do měkké rýže se zeleninou přidáme fazole s česnekem a již jen krátce povaříme, aby se chutě prolnuly. Podle potřeby necháme vyvařit tekutinu.

Hotové fazole s rýží podáváme teplé. Podle chuti můžeme přidat trochu sójového masa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole s rýží

Zpět na recept