Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a dáme zezlátnout na rozehřátou pánev. Nepřidávám žádný tuk, protože slanina dost pustí. Přidáme králičí maso a osmahneme. Dávám nasekané či namleté, je mnohem dříve měkké, ale samozřejmě můžete nakrájet na kostičky či nudličky podle chuti. Na toto množství dávám většinou 1 vykostěný hřbet a bříška. Stejné množství masa má i vykostěné zadní stehno.
Přidáme nakrájenou papriku na nudličky, občas přidávám i pórek. Přidáme nasekaný nebo prolisovaný česnek. Zalijeme králičí nebo slepičí vývar nebo vodu, protlak a necháme 10 - 15 minut povařit. Přidáme chilli omáčku a fazole (konzervu 420g) a krátce povaříme. Můžeme použít také fazole v chilli omáčce nebo si fazole uvařit. Je to sice delší na přípravu, ale chuťově jsou tyto fazole podle mne lepší.
Hustotu můžeme upravit přidáním vody nebo naopak trochou jíšky.
Fazole s králičím masem podáváme s rýží nebo s chlebem.