Fazole s králičím masem

Další chutná varianta přípravy fazolí s masem.


5.05x
45 min
2×

Ingredience

2 lžíceslanina
2 stroužkyčesnek
250 mlvývar
1 kspaprika
1 kscibule
2 lžícerajský protlak
1 kskráličí maso
1 plechovkafazole v rajčatové omáčce
1 lžícesladká chilli omáčka

Postup přípravy

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a dáme zezlátnout na rozehřátou pánev. Nepřidávám žádný tuk, protože slanina dost pustí. Přidáme králičí maso a osmahneme. Dávám nasekané či namleté, je mnohem dříve měkké, ale samozřejmě můžete nakrájet na kostičky či nudličky podle chuti. Na toto množství dávám většinou 1 vykostěný hřbet a bříška. Stejné množství masa má i vykostěné zadní stehno. Přidáme nakrájenou papriku na nudličky, občas přidávám i pórek. Přidáme nasekaný nebo prolisovaný česnek. Zalijeme králičí nebo slepičí vývar nebo vodu, protlak a necháme 10 - 15 minut povařit. Přidáme chilli omáčku a fazole (konzervu 420g) a krátce povaříme. Můžeme použít také fazole v chilli omáčce nebo si fazole uvařit. Je to sice delší na přípravu, ale chuťově jsou tyto fazole podle mne lepší. Hustotu můžeme upravit přidáním vody nebo naopak trochou jíšky. Fazole s králičím masem podáváme s rýží nebo s chlebem.
user-icon

autor kimbi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole s králičím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena