Fazole nakyselo s houbami

Chutná kombinace fazolí s houbami.


4.916x
60 min
1×

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme a poté v téže vodě uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme, houby očistíme a také pokrájíme.

Na zpěněném másle osmahneme cibulku, přidáme houby a dusíme 15 minut. Pak vmícháme uvařené fazole, zalijeme troškou vývaru z fazolí, vše přivedeme k varu a zahustíme kyselou smetanou nebo mlékem, do kterého jsme přidali lžíci mouky, přisolíme a okyselíme podle chuti. Chceme-li mít pokrm pikantnější, přidáme šťávu z půlky citronu.

Fazole nakyselo s houbami podáváme s uvařenými brambory.

Kyselou smetanu můžeme nahradit 2 dl mléka promíchané s 30 g hladké mouky.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole nakyselo s houbami

Zpět na recept