Fazole nakyselo s houbami

Chutná kombinace fazolí s houbami.


4.916x
60 min
1×

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme a poté v téže vodě uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme, houby očistíme a také pokrájíme. Na zpěněném másle osmahneme cibulku, přidáme houby a dusíme 15 minut. Pak vmícháme uvařené fazole, zalijeme troškou vývaru z fazolí, vše přivedeme k varu a zahustíme kyselou smetanou nebo mlékem, do kterého jsme přidali lžíci mouky, přisolíme a okyselíme podle chuti. Chceme-li mít pokrm pikantnější, přidáme šťávu z půlky citronu. Fazole nakyselo s houbami podáváme s uvařenými brambory. Kyselou smetanu můžeme nahradit 2 dl mléka promíchané s 30 g hladké mouky.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fazole nakyselo s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena