Sušenou rozmarýnu promneme v dlani. Oloupeme česnek a utřeme ho. Rozkrojíme feferonky a odstraníme semínka. Lusky omyjeme a najemno nasekáme. Vše dáme do šálku, přelijeme olivovým oleje a dobře promícháme.
Opereme játra, osušíme je a nakrájíme na kostičky veliké asi 3cm. Opepříme je, přelijeme marinádou a necháme zhruba 2 hodiny odležet.
Bagetu nakrájíme na slabé krajíčky. Plátky slaniny nakrájíme na kousky. Opláchneme šalvěj, snítky osušíme a otrháme z nich lístky.
Ve vodě dobře namočíme dřevěné špejle. Vyjmeme játra z marinády a napícháme je na špejle. Prokládáme krajíčky bagety, plátky slaniny a lístky šalvěje. V pánvi rozpustíme máslo a špízy v něm ze všech stran dozlatova opečeme. Vyjmeme je a teprve potom osolíme, aby játra neztvrdla.
Můžeme podávat samotné, nebo třeba s rýží.