Farmářský játrový špíz

Játrový špíz pro 4 osoby.


3.0589x
45 min

Postup přípravy

Sušenou rozmarýnu promneme v dlani. Oloupeme česnek a utřeme ho. Rozkrojíme feferonky a odstraníme semínka. Lusky omyjeme a najemno nasekáme. Vše dáme do šálku, přelijeme olivovým oleje a dobře promícháme.

Opereme játra, osušíme je a nakrájíme na kostičky veliké asi 3cm. Opepříme je, přelijeme marinádou a necháme zhruba 2 hodiny odležet.

Bagetu nakrájíme na slabé krajíčky. Plátky slaniny nakrájíme na kousky. Opláchneme šalvěj, snítky osušíme a otrháme z nich lístky.

Ve vodě dobře namočíme dřevěné špejle. Vyjmeme játra z marinády a napícháme je na špejle. Prokládáme krajíčky bagety, plátky slaniny a lístky šalvěje. V pánvi rozpustíme máslo a špízy v něm ze všech stran dozlatova opečeme. Vyjmeme je a teprve potom osolíme, aby játra neztvrdla.

Můžeme podávat samotné, nebo třeba s rýží.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Farmářský játrový špíz

Zpět na recept