Farmářská pečeně

Jednoduchá a dobrá česká chuť!


5.013x
120 min

Postup přípravy

Vepřové maso nařežeme podélně do hloubky cca 7 cm. Následně osolíme a to hlavně do nařezaných částí a do každé kapsy vložíme kuličku pepře. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky (přibližně půl centimetru) a vkládáme do kapsy. (Čím tučnější, tím lepší.) Větší cibuli nakrájíme na měsíčky v podobné šířce jako anglickou slaninu a vložíme ke slanině.

Pečeni vložíme do vymazaného pekáče sádlem a celou pečeni ještě jednou posolíme hrubozrnnou solí a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a smícháme s kysaným zelím a rozsypeme kolem pečeně. Zelí s anglickou slaninou podlijeme hrnkem vody a zlehka po obvodu polije tekutým kořením.

Pekáč přikryjem alobalem a uděláme do něj pár děr, vložíme do trouby péct na 90 minut s teplotou 200 °C. Poté sundáme alobal a vrátíme zpátky na cca 30 minut a necháme jí dopéct dozlatova.

Farmářskou pečeni podáváme s bramborovým knedlíkem, ale chutná je i jen čistě se zelím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Farmářská pečeně

Zpět na recept