Výborný oběd. Vepřová kýta naložená v kořeněném pikantním těstíčku.
Hodnocení
3.0
/ 5 (89x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
5 stroužků
česnek
1 lžička
sůl
4 ks
vejce
2 lžíce
solamyl
2 lžíce
majonéza
1 lžíce
maggi
600 g
vepřová kýta
2 lžičky
pálivá mletá paprika
Postup přípravy
Maso podle potřeby očistíme, nakrájíme na silnější plátky, omyjeme a důkladně osušíme. Maso pak naklepeme.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Solamyl smícháme s vejci, majonézou, paprikou, maggi kořením a solí. Promícháme a nakonec přidáme česnek. Vše vymícháme v téměř hladkou směs.
V této omáčce obalíme řízky a necháme je uležet do druhého dne.
Řízky smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.