Recept na falešný marcipán pro potahování i modelování různých sladkostí.
Hodnocení
5.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Směs
Voda4-5 lžic
Med4-5 lžic
Cukr moučka320 g
Mandlové aroma2 lžíce
Tuk omega30 g
Sušené polotučné mléko200 g
Postup přípravy
Cukr moučka a sušené mléko prosejeme, přidáme rozpuštěný tuk na pečení, 4 - 5 rovných lžic medu a vody a 2 lžíce mandlového aroma. V původním receptu, který mám od Anelis, byla uvedena celá lahvička aroma. To se mi však zdálo až moc, já dávám 2 lžíce a stačí to.
Hmotu dobře zpracujeme. Ve finále by měla mít konzistenci modelíny a být lesklá. S falešným marcipánem můžeme hned pracovat.
Hmotu uchováváme řádně zabalenou v mikrotenovém sáčku někde v chladu. Před dalším použitím strčíme hmotu na pár sekund do mikrovlnné trouby a propracujeme mokrýma rukama.
Falešný marcipán používáme pro potahování i modelování různých sladkostí podle fantazie.