Vaření.czReceptyFalešné kyselo bez kvásku

Falešné kyselo bez kvásku

Výborné kyselo bez kvásku. Ne každý má rád kvásek, a proto je tu druhá varianta, na které si určitě pochutnáte.


4.618x
120 min
1×

Ingredience

5 ksvejce
2-4 lžíceocet
2 lmléko
1-2 hrstěhouby
2 lístkybobkový list
4 kuličkynové koření

podle chuti

sůl
cibule
kmín
pepř

podle potřeby

máslo
smetana
hladká mouka
mléko nebo voda

Postup přípravy

Na základ si připravíme houby, bobkový list, nové koření, pepř, sůl a kmín. To vše povaříme ve velkém hrnci cca 2 - 3 cm vody. Vaříme to tak dlouho než houby změknou, poté přidáme 2 l mléka. Na pánvičce si osmažíme vajíčka, která k základu přidáme. Je lepší si je osmažit zvlášť než je dát rovnou do hrnce, je to tak chutnější. Po přidání vajíček zahustíme vodou či mlékem s hladkou moukou - vodu nebo mléko si smícháme s moukou, rozkvrdláme a pomalu přilijeme. Necháme povařit, aby se mouka vyvařila a nebyla cítit. Na zjemnění můžeme přidat kousek másla a smetanu. Až budeme mít vše hotové odstavíme z plotny, chvilinku počkáme, aby se kyselo nevařilo, a přidáme ocet. Kdybychom přidali ocet ve varu, mohlo by se nám kyselo srazit. Dále ochutíme pepřem a solí podle chuti a můžeme podávat. Jako přílohu k falešnému kyselu bez kvásku podáváme brambory také vařené zvlášť. Podávat je můžeme rovnou v kyselu nebo zvlášť na talířku. Na másle si osmažíme cibulku do křupava a vše tím posypeme, přidáme i trochu oleje, aby se nám máslo nepřipálilo.
user-icon

autor Mášenka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Falešné kyselo bez kvásku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena