Falešná držková z jidášova ucha

Recept na držkovou pro ty, kteří nemají rádi dršťky, ale tuto polévku mají rádi.


2.610x
90 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
1.5 lžícemajoránka
2 kscibule
50 gsádlo
2 kostkymasox
1 lžícemaggi
4 ksbobkový list
0.5 lžičkymletý kmín
2 lžícemletá sladká paprika
0.4 lžičkycelý černý pepř
0.5 lžičkymletá pálivá paprika
8 kuličekcelé nové koření
100 gsušené jidášovo ucho
400 gvepřová kůže

Postup přípravy

Sušené houby povaříme asi 15 minut. Pak je scedíme a necháme vychladnout. V druhém hrnci povaříme asi 25 minut vepřové kůžičky. Jen aby změkly. Kůžičky vyjmeme a necháme vychladnout, vývar dáme stranou. Vychladlé houby a kůže nakrájíme na nudličky. Ve větším hrnci zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou velkou cibuli. Promícháme zasypeme červenou paprikou a promícháme. Přidáme zbylé koření, zalijeme vývarem, přidáme houby a kůže a podle potřeby přilijeme vodu, aby bylo vše potopené aspoň 10 cm. Přidáme masox a vaříme asi 45 minut. Pak přidáme rozetřený česnek, majoránku a podle potřeby zahustíme zápražkou. Falešnou dršťkovou polévku ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec ji ochutíme solí nebo polévkovým kořením. Falešnou dršťkovou polévku z jidášova ucha podáváme s tmavým pečivem nebo rohlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Falešná držková z jidášova ucha

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena