Falafel podle káhirské paní domácí

Recept je od naší káhirské paní domácí. Velmi jednoduchý, chutný a oblíbený turisty.


3.917x
160 min
1×

Ingredience

1-2 ksvejce
0.5 lžičkyprášek do pečiva
1 svazekcibulka
0.5 kgvelkozrnné boby

podle chuti

4-5 stroužkůčesnek
2-3 lžičkysůl
1 lžičkachilli
citronová šťáva
1 lžičkamletý koriandr
1 lžičkamletý římský kmín
1 lžičkamletý černý pepř
2 hrstěnať koriandru

Postup přípravy

Koňské neboli velkozrnné boby nebo cizrnu namočíme přes noc. Nejlépe je postavit nádobu na teplá, ale ne horká kamna. Arabové boby nechávají bobtnat v hliníkových nádobách podobných baňatým amforám na stojánku nad žárovkou. Nabobtnalé boby se semelou s ostatními přísadami, ale ne moc jemně. V mokrých dlaních se vytvarují menší ploché karbanátky. Falafel smažíme ve vyšší vrstvě oleje dohněda a dokřupava asi při teplotě 180 °C. Hotové se vynoří. Falafel podle káhirské paní domácí podáváme s pikantní zeleninou, přelité omáčkou tahini a to celé vložené do malých arabských chlebů. V receptu uvádím suroviny základní, používané v lidové arabské kuchyni i vylepšení arabskými nebo evropskými kuchaři. V časovém údaji není započítaná doba bobtnání bobů.
user-icon

autor 5159


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Falafel podle káhirské paní domácí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena