Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem.
Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče, nasypeme do ní želatinu a necháme rozpustit.
Do oslazeného jogurtu vmícháme po částech rozpuštěnou želatinu. Když začne hmota tuhnout, vmícháme do ní šlehačku. Vzniklý hladký krém nalijeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout.
Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem vyšleháme do tuha. Ztuhlý dort vyjmeme z ledničky, sundáme obvod formy a na povrch rozetřeme šlehačku.
Nakonec jogurtový dort ozdobíme podle fantazie rozkrájeným ovocem (nešetříme). Nejvhodnější je kiwi, mochyně, ananas, liči a k zvýraznění barvy i jahody nebo hroznové víno.