Elfský chléb Lembas

Trvanlivé elfí pečivo podle J.R.R.Tolkiena.


4.118x
45 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
1 lžičkamletá skořice
150 ghladká mouka
50 gHera

Postup přípravy

Změklý tuk smícháme s hladkou moukou, rozšlehaným vejcem a mletou skořicí. Část vejce si necháme na pozdější potření. Vypracované těsto dáme asi na 1 hodinu do lednice. Těsto vyválíme asi na 1 cm silnou placku a vykrájíme z ní kolečka. Potřeme vejcem. Elfský chléb pečeme v v troubě předehřáté na 175 °C 10 - 20 minut. Kolečka nesmí ztmavnout, byly by hořké. Elfský chléb Lembas podáváme podle chuti.
user-icon

autor Oskar

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Elfský chléb Lembas

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena