Eintopf z luštěnin

Chuťově vynikající a celkem sytá verze polévky.


4.714x
30 min

Postup přípravy

Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vřící vodě se špetkou prášku do pečiva. Z každé luštěniny budeme potřebovat 2 naběračky.

Z másla a mouky připravíme světlou zápražku, přidáme nakrájenou zeleninu. Všechno krátce opečeme, zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme zelí a povaříme, až když tuk vystoupí na povrch. Do polévky eintopf vsypeme uvařenou čočku a fazoli, osolíme, okořeníme černým pepřem a polévkovým kořením. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme.

Eintopf z luštěnin podáváme jako polévku, ale s chlebem klidně i jako hlavní chod.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Eintopf z luštěnin

Zpět na recept