Eintopf z luštěnin

Chuťově vynikající a celkem sytá verze polévky.


4.714x
30 min

Ingredience

5 lžicmáslo
1 špetkaprášek do pečiva
2 porcefazole
2 porcečočka
4 lžícehladká mouka
200 gpolévková zelenina
250 gsladkokyselé zelí

podle chuti

sůl
smetana
mletý černý pepř
polévkové koření

Postup přípravy

Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vřící vodě se špetkou prášku do pečiva. Z každé luštěniny budeme potřebovat 2 naběračky. Z másla a mouky připravíme světlou zápražku, přidáme nakrájenou zeleninu. Všechno krátce opečeme, zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme zelí a povaříme, až když tuk vystoupí na povrch. Do polévky eintopf vsypeme uvařenou čočku a fazoli, osolíme, okořeníme černým pepřem a polévkovým kořením. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme. Eintopf z luštěnin podáváme jako polévku, ale s chlebem klidně i jako hlavní chod.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Eintopf z luštěnin

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena