Džadky s cibulí

Recept z brambor pro ty, kteří mají rádi brynzu.


5.04x
30 min

Ingredience

0.5 lžičkysůl
1 kgbrambory
40 gcibule
200 gbrynza
40 gšpek
200 ghladká mouka
40 gvepřové sádlo

Postup přípravy

Brambory umyjeme, očistíme a pokrájíme na osminky. Osolíme, zalijeme vodou a uvaříme. Část vody slijeme a pak za stálého míchání přisypeme mouku. Povaříme, odstavíme a necháme přikryté 10 - 15 minut spařit.

Spařené brambory s moukou dobře promícháme a lžící vykrajujeme kuličky, které opékáme na rozehřátém sádle. Špek pokrájíme na malé kostky a osmahneme na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli a opečeme.

Džadky rozdělíme na talíře, posypeme opečeným špekem a cibulí a nakonec přidáme brynzu. Džadky s cibulí ihned podáváme.
user-icon

autor bonka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Džadky s cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena