Vaření.czReceptyDýňový krém s nočkem ze zakysané smetany, lanýžovým olejem a čerstvou řeřichou

Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany, lanýžovým olejem a čerstvou řeřichou

Příprava dýňového krému s nočkem ze zakysané smetany.


5.05x
60 min

Ingredience

2 ksbrambory
1 ksžlutá cibule
1 kgmuškátová dýně

podle chuti

cukr
sůl
citron
šafrán
pepř
mletý kardamom
čerstvá řeřicha

podle potřeby

máslo
zakysaná smetana
lanýžový olej

Postup přípravy

Dýni opláchneme, oloupeme, zbavíme pecek a rozřežeme na kusy, které opečeme dozlatova v troubě při teplotě 170 °C. Cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kostky, orestujeme na másle, přidáme šafrán a zalijeme vodou, či vývarem. S tekutinou pracujeme s rozumem, abychom neměli příliš řídkou polévku. Přidáme opečenou dýni, uvaříme doměkka. Rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, kardamomem, mletým pepřem a citrónovou šťávou. Dýňový krém podáváme s nočkem zakysané smetany, zakápneme lanýžovým olejem a zdobíme klíčky řeřichy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany, lanýžovým olejem a čerstvou řeřichou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena