Dýňový krém s hráškem

Hustá a velmi sytá polévka z dýně hokaido provoněná zázvorem a kurkumou. Společně se zeleným hráškem tvoří skvělou kombinaci. Můj vlastní recept, který je snadný a nenáročný.


4.113x
35 min

Postup přípravy

Připravíme si veškeré suroviny na dýňovou polévku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme. Dýni hokaido (cca 1,5 kg) omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme měkký střed. Hokaido nakrájíme na kostky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Poté vsypeme dýni, pár minut za stálého míchání orestujeme, osolíme, okořeníme kurkumou, zázvorem, kmínem, muškátovým oříškem a sušenou petrželkou, vsypeme stroužky česneku a zalijeme horkou vodou.

Polévku přivedeme k varu a takto vaříme cca 15 minut za mírného probublávání. Poté odstavíme, tyčovým mixérem rozmixujeme a podle potřeby dosolíme. Nakonec do dýňového krému vsypeme krátce povařený zelený hrášek a chia semínka. Dýňový krém už pouze prohřejeme a můžeme servírovat.

Dýňový krém s hráškem podáváme horký s celozrnným pečivem. Tato polévka skvěle zasytí a nahradí i hlavní chod. Navíc je opravdu zdravá, plná koření, bez zahušťování, mléka apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňový krém s hráškem

Zpět na recept