Dýňový koláč se smetanou a skořicí

Recept na výborný koláč z listového těsta s dýní a příchutí skořice.


4.58x
120 min

Postup přípravy

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou dýni vložíme do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjeme fólií nebo ochranou pokličkou do mikrovlnky a zahříváme 15 minut doměkka. Dýni scedíme a necháme vychladnout.

Listové těsto vyválíme asi na tloušťku desetikoruny a vyložíme jím koláčovou formu. Vidličkou těsto propícháme a na 30 minut dáme do lednice. Troubu předehřejeme na 200 °C. Po 30 minutách na připravené těsto dáme pečicí papír nebo alobal, nasypeme suché fazole a pečeme 15 minut. Pak odstraníme fazole a pečicí papír, troubu stáhneme na 160 °C a pečeme dalších 10 minut do světle zlaté barvy.

Zatímco se těsto peče, rozmixujeme dohladka dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením. Těsto vytáhneme z trouby, směs nalijeme do předpečeného korpusu a pečeme hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený dýňový koláč vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Dýňový koláč se smetanou a skořicí můžeme podávat pokapaný smetanou na šlehání nebo javorovým sirupem a poprášený mletou skořicí. Koláč se dá podávat za tepla i studena.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňový koláč se smetanou a skořicí

Zpět na recept