Dýňové zelí z Krnova

Chuťově zajímavá příloha k pečené kachně nebo kuřeti. Recept na snadnou úpravu dýně se zelím.


4.7236x
75 min
3×

Postup přípravy

Oloupanou dýni nakrájíme na kousky, které se nám budou dobře strouhat, zalijeme slabým octovým roztokem (1:10) a necháme marinovat přes noc. Potom necháme dýni okapat na sítu a hrubě nastrouháme na velkých slzičkách. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu necháme vyškvařit, škvarky dáme stranou a do výpeku vmícháme nakrájenou cibuli, osolíme, osmahneme, zasypeme 2 lžícemi cukru a smažíme do medové barvy. Právě zkaramelizovaná a dobře osmažená cibule dává jídlu výbornou chuť. Přidáme dýni, osolíme, pokmínujeme a dusíme doměkka. Ve vodě rozkvedláme hrubou mouku, vlijeme k dýni a provaříme. Hrubou mouku můžeme vmíchat už k cibuli, ale potom budeme muset přidat sádlo nebo olej a častěji míchat. Dochutíme octem, cukrem a solí. Většinou kolik lžic cukru, tolik octa a soli podle chuti. Dýňové zelí z Krnova je výborné k pečené kachně nebo pečenému kuřeti, které osolíme, opepříme, pokmínujeme a upečeme s plátkem anglické slaniny na každé porci.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýňové zelí z Krnova

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena