Dýňové zelí k sekané

Když nevíte co s dýní. Jednoduchý recept na přílohu k masu.


5.06x
75 min
1×

Postup přípravy

Odváženou půl kilovou část žluté dýně oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přelijeme octem a v míse necháme přibližně 20 minut odstát. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibulku a zasypeme ji cukrem. Když cukr začne slabě žloutnout, vložíme dýni, podlijeme vodou, osolíme, opepříme. Přiklopíme a dusíme do změknutí. Měkkou dýni lehce zaprášíme moukou, podle potřeby přisolíme, přikyselíme nebo přisladíme. Dýňové zelí se hodí jako příloha k sekané pečeni a bramborám.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýňové zelí k sekané

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena