Dýňové vafle

Recept na netradiční vafle se zdravou dýní. Do těsta přidáme i rum, který samozřejmě vynecháme, pokud budeme vafle připravovat dětem.


4.559x
60 min

Postup přípravy

Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme zcela doměkka. Uvařená dýňová dužina musí být bez vody, proto měkkou dužinu vložíme do jemného sítka a vytlačíme všechnu tekutinu. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se solí ušleháme sníh.

Těsto připravíme z hladké mouky, cukru, nakrájeného másla, žloutků, prášku do pečiva, rumu a dobře promícháme.

Ve vlažném mléku promícháme dýňovou dužinu a přimícháme k základu těsta. Těsto musí být homogenní. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto přikryjeme folií a necháme na hodinu odpočinout.

Z těsta připravujeme vafle v rozehřátém vaflovači.

Dýňové vafle podáváme teplé nebo vlažné ozdobené šlehačkou.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňové vafle

Zpět na recept