Dýňová polévka se zakysanou smetanou

Recept na jemnou polévku z dýně hokaido, kterou doplníme opečenými krutony.


4.123x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle. Přidáme na kousky nakrájenou dýni hokaido, kterou důkladně omyjeme a vydlabeme. Loupat nemusíme, slupka se během chvilky rozvaří a změkne.

K dýni a cibuli přidáme bobkový list, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme doměkka (asi 20 minut). Ke konci vaření přidáme omytá a na kostky nakrájená rajčata. Čím větší dýni použijeme, tím bude polévka hustější. Bobkové listy vyndáme.

Dýňovou polévku důkladně rozmixujeme, dochutíme majoránkou, špetkou muškátového květu a podle potřeby ještě jinak okořeníme. Nakonec promixujeme společně se zakysanou smetanou a máme hotovo.

Dýňovou polévku se zakysanou smetanou podáváme horkou. V misce či na talíři posypeme opečenými krutony.

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová polévka se zakysanou smetanou

Zpět na recept