Vaření.czReceptyDýňová polévka se zakysanou smetanou

Dýňová polévka se zakysanou smetanou

Recept na jemnou polévku z dýně hokaido, kterou doplníme opečenými krutony.


4.123x
35 min
1×

Ingredience

30 gmáslo
1 lžičkamajoránka
1 kscibule
0.5 lžičkykmín
4 ksrajče
2-3 ksbobkový list
0.5 lžičkymletý pepř
1 kelímekzakysaná smetana
1 špetkamuškátový květ
1 ksdýně Hokaido

podle chuti

sůl

podle potřeby

vývar
krutony

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle. Přidáme na kousky nakrájenou dýni hokaido, kterou důkladně omyjeme a vydlabeme. Loupat nemusíme, slupka se během chvilky rozvaří a změkne. K dýni a cibuli přidáme bobkový list, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme doměkka (asi 20 minut). Ke konci vaření přidáme omytá a na kostky nakrájená rajčata. Čím větší dýni použijeme, tím bude polévka hustější. Bobkové listy vyndáme. Dýňovou polévku důkladně rozmixujeme, dochutíme majoránkou, špetkou muškátového květu a podle potřeby ještě jinak okořeníme. Nakonec promixujeme společně se zakysanou smetanou a máme hotovo. Dýňovou polévku se zakysanou smetanou podáváme horkou. V misce či na talíři posypeme opečenými krutony.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýňová polévka se zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena