Recept na jednoduchou dýňovou polévku ozdobenou praženými mandlemi.
Hodnocení
3.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek3 ks
Celer0 ks
Petržel2 ks
Muškátový oříšek1 ks
Smetana na vaření200 ml
Dýně Hokaido1 ks
Podle chuti
Sůl
Bobkový list
Celý pepř
Mletý černý pepř
Na ozdobu
Mandle
Postup přípravy
Uvaříme litr klasického zeleninového vývaru (kořenová zelenina - celer a petržel, bobkový list, celý pepř, sůl a voda).
Dužninu dýně hokaido nakrájíme na kousky. Nasekané mandle zlehka opražíme.
Kousky dýně přidáme spolu s několika stroužky česneku do zeleninového vývaru a vaříme, dokud dýně nezměkne.
Po uvaření necháme polévku trochu vychladnout a ponorným mixérem pevné části rozmixujeme. Přidáme smetanu na vaření a nastrouhaný muškátový oříšek. Krátce povaříme a případně doladíme chuť pepřem a solí.
Dýňovou polévku ozdobíme praženými mandlemi a hned podáváme.