Krémová polévka s osmaženými kostičkami kuřecího. Vyzkoušejte výborný recept na trochu jinou dýňovou polévku.
Hodnocení
4.7
/ 5 (220x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Česnek2 stroužky
Sůl
Muškátový oříšek1 špetka
Mletý zázvor1 špetka
Čerstvý tymián2 lžíce
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Olej
Ostatní
Cibule1 ks
Pórek150 g
Dýně500 g
Kuřecí prsa200 g
Drůbeží vývar500 ml
Na ozdobu
Dýňová semínka2 lžíce
Zakysaná smetana1 kelímek
Postup přípravy
Z očištěné dýně si odvážíme asi půl kila dužniny a nakrájíme ji na kostičky. Očištěný a omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, potom vmícháme pórek s prolisovaným česnekem. Nakonec přidáme dýni, trochu ji opečeme a zalijeme kuřecím nebo slepičím vývarem. Vaříme 30 minut.