Dýňová buchta s pomerančem a citronovou polevou

Skvělý a jednoduchý moučník jako dělaný pro sychravé podzimní víkendy.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a mléko. Vymícháme vláčné těsto a nakonec přidáme najemno nastrouhanou dýni, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.


Těsto vlijeme do formy nebo pekáčku s pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů, cca 30 minut.


Po upečení buchtu vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po úplném vychladnutí přelijeme vršek buchty citronovou polevou, kterou si připravíme z moučkového cukru, vody a citronové šťávy. Nakonec ozdobíme plátky pomeranče a necháme zatuhnout.


Dýňová buchta s pomerančem a citronovou polevou chutná výborně ke kávičce i čaji. 

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová buchta s pomerančem a citronovou polevou

Zpět na recept