Vaření.czReceptyDýně s citronem a se sýrem

Dýně s citronem a se sýrem

Zdravá a rychlá chuťovka vhodná například jako předkrm k těžkým jídlům a příloha k masu.


4.816x
45 min
1×

Postup přípravy

Polovinu citronu nastrouháme. Dýni nebo lilek oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme 5 - 10 minut v páře, až změknou, ale jsou stále pevné. Mezitím přivedeme v malém kastrůlku k varu vývar. Škrob umícháme s citronovou šťávou dohladka, přidáme citronovou kůru a vmícháme do horkého vývaru. Za stálého míchání zvolna vaříme 1 - 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme polovinu sýra a vaříme další 1 - 2 minuty, dokud se sýr nerozpustí. Přimícháme pažitku nebo petrželku, podle chuti okořeníme a dobře promícháme. Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu. Dýni nebo lilek vložíme do ohnivzdorné misky, zalijeme citronovou omáčkou a posypeme zbývajícím sýrem. Na rozpáleném grilu zapékáme 5 - 8 minut, dokud omáčka nezíská zlatavou barvu. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýně s citronem a se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z britské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena