Dýně s citronem a se sýrem

Zdravá a rychlá chuťovka vhodná například jako předkrm k těžkým jídlům a příloha k masu.


4.816x
45 min
1×

Postup přípravy

Polovinu citronu nastrouháme. Dýni nebo lilek oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme 5 - 10 minut v páře, až změknou, ale jsou stále pevné.

Mezitím přivedeme v malém kastrůlku k varu vývar. Škrob umícháme s citronovou šťávou dohladka, přidáme citronovou kůru a vmícháme do horkého vývaru. Za stálého míchání zvolna vaříme 1 - 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme polovinu sýra a vaříme další 1 - 2 minuty, dokud se sýr nerozpustí. Přimícháme pažitku nebo petrželku, podle chuti okořeníme a dobře promícháme.

Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu. Dýni nebo lilek vložíme do ohnivzdorné misky, zalijeme citronovou omáčkou a posypeme zbývajícím sýrem. Na rozpáleném grilu zapékáme 5 - 8 minut, dokud omáčka nezíská zlatavou barvu.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýně s citronem a se sýrem

Zpět na recept