Dýně na smetaně

Vyzkoušejte recept na podzimní pokrm z dýně hokaido a hovězího masa.


3.06x
90 min

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
500 ghovězí maso
1 kelímekkyselá smetana
1 ksdýně hokaido
1 baleníkoření pyramidka na svíčkovou

podle chuti

sůl
nové koření
celý pepř

podle potřeby

světlá jíška

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a uvaříme jako klasický vývar. Když maso změkne, vyjmeme ho a naporcujeme. Vývar scedíme a zatím odložíme.

Dýni hokaido oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtverečky. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce zesklovatět na kousek másla. Na ni dáme kostky dýně, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření, nezapomeneme přidat také koření - pyramidka na svíčkovou. Dýni podléváme hovězím vývarem a dusíme, dokud není dýně měkká. Po změknutí vyjmeme koření a dýni rozmixujeme do hladka. Pokud je dýnová omáčka řídká, zahustíme světlou jíškou a nakonec zjemníme smetanou.

Dýni na smetaně podáváme s plátkem hovězího a libovolnou přílohou - chutná s knedlíkem, těstovinami i bramborem.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýně na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena