Dýně na smetaně

Vyzkoušejte recept na podzimní pokrm z dýně hokaido a hovězího masa.


3.06x
90 min

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a uvaříme jako klasický vývar. Když maso změkne, vyjmeme ho a naporcujeme. Vývar scedíme a zatím odložíme.

Dýni hokaido oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtverečky. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce zesklovatět na kousek másla. Na ni dáme kostky dýně, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření, nezapomeneme přidat také koření - pyramidka na svíčkovou. Dýni podléváme hovězím vývarem a dusíme, dokud není dýně měkká. Po změknutí vyjmeme koření a dýni rozmixujeme do hladka. Pokud je dýnová omáčka řídká, zahustíme světlou jíškou a nakonec zjemníme smetanou.

Dýni na smetaně podáváme s plátkem hovězího a libovolnou přílohou - chutná s knedlíkem, těstovinami i bramborem.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýně na smetaně

Zpět na recept