Dýně na kari

Skvělý recept na oběd z dýně, kterých je na podzim mnoho.


4.642x
25 min
18×

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dýni opracujeme a nakrájíme na větší kostky.

Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky vhodíme na pánev, a až pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme sůl, kmín a kari koření. Za chvíli přidáme na větší kostky nakrájenou dýni, pod pokličkou dusíme doměkka asi 20 minut. Nakonec přidáme smetanu, ještě chvíli povaříme.

Během dušení uvaříme špagety nebo jinou přílohu, kterou máme rádi.

Talíř s dýní na kari ozdobíme natí jarní cibulky.

Slaninu můžeme též vynechat, v tom případě cibulku osmažíme pouze na oleji. A pochutnají si i vegetariáni.
user-icon

autor Šárka S.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýně na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká