Skvělý recept na oběd z dýně, kterých je na podzim mnoho.
Hodnocení
4.6
/ 5 (42x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
18x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Kmín1 lžička
Ostatní
Cibule1 ks
Kari2 lžičky
Dýně600 g
Anglická slanina200 g
Smetana ke šlehání1 dl
Na ozdobu
Jarní cibulka1 svazeček
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Dýni opracujeme a nakrájíme na větší kostky.
Anglickou slaninu vhodíme na pánev, a až pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme sůl, kmín a kari koření. Po chvíli přidáme na větší kostky nakrájenou dýni, pod pokličkou dusíme doměkka asi 20 minut.
Nakonec přidáme smetanu, ještě chvíli povaříme.
Během dušení uvaříme špagety nebo jinou přílohu, kterou máme rádi.
Talíř s dýní na kari ozdobíme natí jarní cibulky.
Slaninu můžeme vynechat, v tom případě cibulku osmažíme pouze na oleji. A pochutnají si i vegetariáni.
Díky, pochvala od rodinky mne neminula. Jenom jsem to umixoval a pak přidal dvě různé kořeněné klobásy.
panim
mňam
Přípravou mi to připomenulo fazolky na smetaně, takže se k tomu chystám udělat brambory. Super! Dýně je dost sytá.
h (tecka) niki
vynikající
Děkuji za recept, bylo to vynikající. Já jsem dýni nekrájela na větší kostičky, ale jelikož jsem ji na halloween vydlabávala, tak jsem použila ty zbytky a bylo to moc dobré.
mila (tecka) odvarkova
Jednoduchá dobrota
Rovněž jsem na začátku dušení přidala trochu vody, jinak jsem nic neměnila a výsledek byl velmi dobrý. I když jsem dala smetanu "pouze" 12%, ne na šlehání, ale i tahle dokáže s jídlem nadělat divy. Díky za recept.
mila (tecka) odvarkova
Jednoduchá dobrota
Rovněž jsem na začátku dušení přidala trochu vody, jinak jsem nic neměnila a výsledek byl velmi dobrý. I když jsem dala smetanu "pouze" 12%, ne na šlehání, ale i tahle dokáže s jídlem nadělat divy. Díky za recept.