Dvoubarevný kokosovník

Kokos a kakao, co víc si přát. Recept především pro milovníky kokosu.


3.0108x
60 min

Ingredience

těsto

200 gmáslo
2 lžičkykakao
4 ksžloutek
1 lžičkaprášek do pečiva
0.5 sklenicecukr krupice
3 sklenicepolohrubé mouky
300 gjahodový džem

krém

4 ksbílek
200 gkokos
0.5 sklenicecukr moučka
0.8 sklenicesladká smetana (18%)

Postup přípravy

Na vál si připravíme mouku, žloutky, cukr a prášek do pečiva a uhněteme těsto, které rozdělíme na dvě části.

Do jedné dáme kakao, uhněteme a dáme zchladit. Rozválené bílé těsto dáme do dortové formy o průměru 27cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení.

Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme. Přidáme kokos, smetanu a důkladně zlehka vymícháme.

Bílé těsto, které máme už přichystané ve formě potřeme džemem a kokosovým krémem. Na vrch nastrouháme na struhadle s hrubými oky hnědé těsto.

Kokosovník pečeme při teplotě 175 °C asi 40 minut.

Upečený dvoubarevný kokosovník nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dvoubarevný kokosovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.