Dvoubarevná buchta

Podařila se mi doopravdy moc dobrá veganská buchta. Protože nemám ráda příliš sladké, je v ní méně cukru. Pokud máte rádi sladší, přidejte klidně i o půl hrnečku cukru více.


5.01x
60 min

Ingredience

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
1.5 hrnkuvoda
1.5 balíčkuprášek do pečiva
1.5 ksbanán
1 balíčekvanilkový cukr
1 hrnekhrubá mouka
2 hrnkypolohrubá mouka
3 lžícesušené ovesné mléko

těsto 2

3 lžícecukr
3 lžícerum
2 lžícekakaový prášek

těsto 1

2 hrstěstrouhaný kokos

podle potřeby

olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Středně velký plech vytřeme olejem a vysypeme strouhankou či moukou. Do mísy prosejeme hrubou a polohrubou mouku zároveň s kypřícím práškem, přidáme všechny ostatní sypké ingredience a rozmícháme. V druhé míse smícháme vodu, olej a na kousky pokrájený banán, směs rozmixujeme, vlijeme do moučné směsi a pořádně rozmícháme. Těsto rozdělíme do dvou misek, do jedné části přidáme strouhaný kokos. Do druhé přidáme kakao a rum a navíc 3 lžíce cukru. Těsta na veganskou buchtu nalijeme na plech na sebe a pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě. Veganskou dvoubarevnou buchtu nakrájíme na kostky a podle chuti podáváme.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dvoubarevná buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena