Dva chody z vepřového kolínka

Vydatná a levná hostina do zimních večerů.


4.013x
75 min

Ingredience

2 lžičkysůl
1 kscibule
1 kgmrkev
1 balíčekželatina
1 ksmasox
4 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
1 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
3 kssterilované okurky
3 ksvejce natvrdo
1 ksvepřové koleno

Postup přípravy

Vepřové koleno dáme vařit se solí, novým kořením a bobkovým listem. Vaříme jej doměkka.

Mezitím si připravíme mrkev. Půlku nakrájíme na kolečka, půlku nastrouháme nahrubo. Když je koleno uvařené, obereme jej a libové maso dáme na stranu. Vývar si necháme. Zbytek (kůže, tuk, atd.) semeleme.

Semleté maso vhodíme do vývaru společně s nastrouhanou mrkví a sterilovanou okurkou nakrájenou na kostičky a s vajíčky uvařenými natvrdo. To vše necháme projít varem, ochutíme a přidáme želatinu. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout. Tím vznikl výborný sulc (huspenina).

Vrátíme se k libovému masu z kolena. Na másle zpěníme cibulku a mrkev nakrájenou na kolečka, chvíli dusíme a poté vhodíme obrané a nakrájené libové maso. To vše zaděláme s moukou, podusíme a přidáme masox a ochutíme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Takto zadělávanou mrkev s vepřovým masem podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory. Jako předkrm můžeme podávat výše zmíněnou huspeninu.
user-icon

autor Cisajda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dva chody z vepřového kolínka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.