Dušený hrášek s omáčkou

Recept na přílohu z oblíbené luštěniny. Můžeme použít jak hrášek mražený, tak čerstvý.


3.064x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci si rozpustíme máslo a krátce cibuli osmahneme.

Přidáme hrášek a podlijeme vodou. Doplníme kostkou bujónu a necháme dusit. Přichutíme solí, pepřem, můžeme přidat koření dle vlastní chuti. Dusíme, dokud hrášek není dost měkký.

Mezitím si připravíme omáčku ze zakysané smetany, soli a provensálského koření, kterou dobře vymícháme.

Takto podušený hrášek slijeme, necháme vychladit a podáváme jako přílohu k masitým i zeleninovým pokrmům.

Na talíři můžeme dušený hrášek buďto ozdobit ochucenou zakysanou smetanou, nebo ji ještě před podáváním k hrášku přimíchat.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený hrášek s omáčkou

Zpět na recept