Vaření.czReceptyDušené zelí s koprem a smetanou

Dušené zelí s koprem a smetanou

Zelí z čerstvé hlávky, které se dusí a přidává k němu smetana a kopr.


4.76x
45 min

Ingredience

1 kscibule
1 kelímekkysaná smetana
1 hlávkabílé zelí

podle chuti

cukr
sůl
ocet
kopr
1 kostkabujon

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mezitím si osmažíme na oleji trochu cibulky a nechám zezlátnout. Přidáme zelí, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme 1 kostku masoxu. Zelí dusíme pod pokličkou, dokud není měkké. Poté vodu slijeme a necháme asi jen třetinu. Do hrníčku dáme mouku a vodu a uděláme ameriku, kterou zalijeme zelí a nechám povařit asi 15minut, aby se mouka rozvařila. Odebereme si trošku zelí i se šťávou a zamícháme do kysané smetany, aby se nesrazila. Nakonec vše nalijeme zpět do hrnce a ještě krátce necháme přejít varem. Dušené zelí podle chuti okořeníme solí a cukrem a na konec trochou kopru. Kopr může být i sušený nebo sterilovaný. Dušené zelí s koprem a smetanou se hodí jako příloha k bramborám nebo i knedlíkům.
user-icon

autor Kenny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené zelí s koprem a smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena