Dušené vepřové na pórku

Vynikající dušené vepřové maso s pórkem, jednoduchý a chutný oběd.


4.285x
90 min
25×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme na kolečka. Vepřové si nakrájíme na plátky nebo na kostky.

Na sádle si zpěníme cibuli. Na ní orestujeme nakrájené vepřové maso. Přidáme nakrájený pórek, česnek, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, sladké papriky, podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí.

Rozkvedláme si v mléce zakysanou smetanu a hladkou mouku, nalijeme na maso, zamícháme a vepřové na pórku necháme provařit. Podle chuti můžeme ještě přidat česnek.

Dušené vepřové na pórku podáváme s těstovinami nebo rýží.
user-icon

autor Lucille


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené vepřové na pórku

Zpět na recept