Vaření.czReceptyDušené vepřové na pórku

Dušené vepřové na pórku

Vynikající dušené vepřové maso s pórkem, jednoduchý a chutný oběd.


4.285x
90 min
25×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
4 kscibule
sádlo
1 kspórek
1 kelímekkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
600 gvepřové maso

podle chuti

sůl
mléko
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme na kolečka. Vepřové si nakrájíme na plátky nebo na kostky. Na sádle si zpěníme cibuli. Na ní orestujeme nakrájené vepřové maso. Přidáme nakrájený pórek, česnek, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, sladké papriky, podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí. Rozkvedláme si v mléce zakysanou smetanu a hladkou mouku, nalijeme na maso, zamícháme a vepřové na pórku necháme provařit. Podle chuti můžeme ještě přidat česnek. Dušené vepřové na pórku podáváme s těstovinami nebo rýží.
user-icon

autor Lucille

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené vepřové na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena