Dušené kuře na houbách

Kuřecí čtvrtky dušené s čerstvými houbami, zeleninou a vínem.


4.216x
90 min

Ingredience

75 gslanina
4 lžícemáslo
1-2 kscibule
0.3 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
200 mlbílé víno
2 lžícehladká mouka
4 kskuřecí stehno
250 gčerstvé hříbky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí stehna podle potřeby očistíme. Omyjeme je, osušíme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno a zbylou zeleninu nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla. Vsypeme slaninu a rozškvaříme ji. Vložíme kuřecí stehna a orestujeme je. Vsypeme cibuli, zeleninu, kastrol přikryjeme a dusíme společně doměkka. Zatím si houby podusíme na zbylém másle. Dusíme je, dokud se nevydusí šťáva. Pak je lehce zaprášíme moukou, zalijeme vínem, ochutíme citronovou šťávou a necháme přejít varem. Dušené maso vyjmeme a uchováme v teple. Do vydušené šťávy přidáme dušené houby s vínem, necháme přejít varem a vložíme opět maso. Již necháme jen prohřát. Dušené kuře na houbách podáváme horké a přeléváme omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kuře na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena