Dušené kuře na celeru

Kuře dušené na celeru podáváme s bramborovými noky.


4.732x
90 min
1×

Ingredience

50 gslanina
2 ksbrambory
1 kskuře
1 ksmrkev
0.5 kspetržel
4 kuličkynové koření
100 mlzakysaná smetana
1 ksřapíkatý celer
6 kuličekcelý černý pepř

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Kuře omyjeme, prošpikujeme slaninou a podle potřeby osolíme. Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory, mrkev a petržel očistíme oloupeme a nastrouháme najemno. Na rozpáleném oleji opečeme kuře ze všech stran. Na výpeku orestujeme nastrouhanou zeleninu. Vše vložíme do pekáčku, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme v troubě doměkka. Měkké kuře vyjmeme a naporcujeme. Zeleninu rozmixujeme a zjemníme zakysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme. Porce kuřete vložíme do husté omáčky, prohřejeme, ale nevaříme. Vhodnou přílohou ke kuřeti na celeru jsou bramborové noky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kuře na celeru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena