Dušené hovězí na rajčatech

Domácí netradiční pokrm z hovězího masa a nakládaných loupaných rajčat můžeme podávat s rýží nebo těstovinami.


4.545x
60 min
7×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 lžícesmetana
4 kskyselá okurka
4 lžícesterilovaný hrášek
1 konzervaloupaná rajčata
500 ghovězí zadní maso
3 ksnakládané chilli papričky

podle potřeby

olej
petrželka
hovězí vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Libové odleželé zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Česnek sloupneme a nakrájíme na jemné kostičky. Nakládané červené chilli papričky překrájíme. Sterilovaný hrášek necháme okapat. Nakládané kyselé okurky nakrájíme na kostičky.

Na oleji necháme zpěnit nakrájený česnek, na který vložíme kostky hovězího masa, krátce orestujeme, zmírníme teplotu a přikryjeme poklicí. Jakmile maso pustí šťávu přilijeme trochu hovězího vývaru, ale jen tolik aby, aby tekutina dosahovala do výše masa. Dusíme na mírném ohni doměkka a podle potřeby po malých částech přiléváme vývar.

Měkké hovězí kostky vyjmeme a do vývaru vmícháme loupaná rajčata a směs rozmixujeme na hladkou omáčku. Vrátíme kostky masa, přidáme pokrájené okurky, chilli papričky, okapaný hrášek a vše podle vlastní chuti opepříme a osolíme. Nakonec omáčku můžeme zjemnit sladkou smetanou.

Dušené hovězí na rajčatech podáváme s rýží a hustě sypeme petrželovou natí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hovězí na rajčatech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká