Vaření.czReceptyDušené hovězí maso v zelenině

Dušené hovězí maso v zelenině

Recept na dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou, rajčaty, česnekem a tymiánem. Pokrm připravujeme v tlakovém hrnci.


4.648x
75 min
7×

Ingredience

200 gslanina
1 paličkačesnek
1 ksmrkev
2 ksbobkový list
1 ksmalý celer
300 mlhovězí vývar
1000 ghovězí kližka
3 větvičkyčerstvý tymián
200 gčervená cibule
1 konzervaloupaná rajčata
1 ksmalá petržel

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno. V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy. V papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián. Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem. Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25 - 30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu. Šťávu můžeme podle potřeby zahustit solamylem nebo instantní jíškou. Hovězí maso dušené v zelenině podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hovězí maso v zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena