Recept na dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou, rajčaty, česnekem a tymiánem. Pokrm připravujeme v tlakovém hrnci.
Hodnocení
4.6
/ 5 (48x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Slanina200 g
Česnek1 palička
Mrkev1 ks
Bobkový list2 ks
Celer1 ks
Hovězí vývar300 ml
Hovězí kližka1000 g
Čerstvý tymián3 větvičky
Červená cibule200 g
Loupaná rajčata1 konzerva
Menší petržel1 ks
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno.
V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy. V papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián. Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem.
Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25 - 30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu. Šťávu můžeme podle potřeby zahustit solamylem nebo instantní jíškou.
Hovězí maso dušené v zelenině podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.