Dušené filety z tresky

Vlastní recept při změně stylu života. Rychlý a zdravý recept na úpravu ryby a zeleniny.


3.411x
30 min

Ingredience

2 lžícehrášek
3 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 hrstbrokolice
1 hrstkvěták
olivový olej
1 balíčekrybí filé
1 ksřapíkatý celer
1 hrstzelené fazolky

na ozdobu

1 ksrajče
2 listysalát
10 plátkůsalátová okurka

podle chuti

koření na ryby

Postup přípravy

Filety z tresky okořeníme kořením na ryby, pokapeme pár kapkami olivového oleje a necháme chvíli proležet. Mezitím si omyjeme dvě střední brambory a dáme je vařit i se slupkou v páře. Potom si připravíme různé druhy zeleniny a nakrájíme je. Kořenovou zeleninu nejlépe na slabé nudličky, brokolici a květák rozdělíme na malé růžičky, na slabá kolečka nakrájíme pórek a česnek s cibulí, na menší kousky přeřízneme zelené fazolové lusky a můžeme přidat i zelený hrášek. Není-li zelenina čerstvá, můžeme použít i mraženou. Když máme vše připravené, tak dáme na pánev rybí filety a po obou stranách je opečeme nebo podusíme. Než se ryba udělá, poklademe talíř listy salátu. Na ně pak položíme hotovou rybu. Na pánvičce po rybě uděláme i připravenou zeleninu, kterou po krátkém dušení přidáme na talíř k rybě, ještě přidáme na kolečka nakrájenou bramboru. Poté ještě talíř obložíme na kolečka nakrájenou syrovou okurkou a rajskými jablíčky. Dušené filety z tresky můžeme posypat petrželkou a pak už si jen popřát dobrou chuť. Dušené filety z tresky ihned podáváme.
user-icon

autor vladalu

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené filety z tresky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena