Dušené cukety s datlemi

Lehké, aromatické, vegetariánské jídlo tentokráte z marocké kuchyně. Je nejlepší sehnat si chemicky neošetřené citrony nebo je aspoň důkladně vydrhnout.


3.151x
45 min

Postup přípravy

Citrony omyjeme horkou vodou a nakrájíme na dílky. Ty pak s cukrem a 100 ml vody zahřejeme v hrnci na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se většina tekutiny odpaří.

Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Cukety očistíme, omyjeme a podélně rozkrojíme na čtvrtky. Datle rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na nudličky.

Olivový olej rozpálíme v pánvi. Česnek a cukety v něm necháme zesklovatět. Osolíme a okořeníme pepřem a koriandrem. Přidáme citrony. Zakryté dusíme 5 minut. Přidáme datle a dusíme dalších 5 minut. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno.

Dušené cukety s datlemi upravíme na talíře a posypeme petrželkou. Cukety s datlemi můžeme podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu k dušeným, grilovaným nebo pečeným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené cukety s datlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.