Dušené cukety po samurajsku

Recept na netradiční úpravu cuket.


4.312x
35 min

Postup přípravy

Cukety omyjeme a nakrájíme na asi 4 cm dlouhé špalíčky, které vydlabeme a trochu zasypeme kukuřičnou moučkou. Šalotku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme. Zázvor čerstvý můžeme v receptu nahradit i lžičkou mletého zázvoru.

V míse si smícháme mleté maso s šalotkou, čerstvým zázvorem, vínem, sójovou omáčkou, kukuřičnou moučkou. Lehce osolíme a touto směsí naplníme cukety.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Na mírném stupni osmahneme špalíčky cuket ze všech stran mírně dohněda. Poté podlijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme stále na mírném ohni doměkka, než se vydusí téměř všechna voda.

Dušené cukety po samurajsku podáváme s rýží.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené cukety po samurajsku

Zpět na recept