Vaření.czReceptyDušené cukety po samurajsku

Dušené cukety po samurajsku

Recept na netradiční úpravu cuket.


4.312x
35 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 ksšalotka
2 lžícesójová omáčka
4 ksmenší cuketa
200 gmleté vepřové maso
2 lžícerýžové víno
2 lžícekukuřičná moučka
2 lžícečestvý zázvor

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cukety omyjeme a nakrájíme na asi 4 cm dlouhé špalíčky, které vydlabeme a trochu zasypeme kukuřičnou moučkou. Šalotku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme. Zázvor čerstvý můžeme v receptu nahradit i lžičkou mletého zázvoru. V míse si smícháme mleté maso s šalotkou, čerstvým zázvorem, vínem, sójovou omáčkou, kukuřičnou moučkou. Lehce osolíme a touto směsí naplníme cukety. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Na mírném stupni osmahneme špalíčky cuket ze všech stran mírně dohněda. Poté podlijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme stále na mírném ohni doměkka, než se vydusí téměř všechna voda. Dušené cukety po samurajsku podáváme s rýží.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené cukety po samurajsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena