Dušené barevné kuřátko

Recept na porce kuřete dušeného se spoustou zdravé zeleniny. Recept je vhodný i do římského hrnce. Nezapomeňte jej namočit! Pokrm zvládnou připravit i začátečníci.


2.9348x
75 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
400 gbrambory
majoránka
5 kscibule
0.3 ksceler
2 ksrajče
1 kskuře
2 ksmrkev
300 mlmasový vývar
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
600 gpapriky (různobarevné)
7 ksrůžička květáku

Postup přípravy

Omyté kuře nakrájíme na porce. Maso osolíme a opepříme.
V hnrci rozpálíme olej a porce masa na něm ze všech stran osmažíme.



Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Brambory, papriky a celer nakrájíme na kostky. Květák rozdělíme na menší růžičky. Rajčata spaříme, oloupeme a spolu s mrkví je nakrájíme na kolečka.



Zeleninu přidáme do hrnce ke kuřeti, zalijeme vývarem a okořeníme mletou paprikou a trochou majoránky. Té dáme opravdu jen trochu, aby jídlo nezhořklo. Hrnec přiklopíme a maso se zeleninou dusíme 40 - 50 minut.



Před koncem vaření přidáme majoránku a podle chuti jídlo osolíme a opepříme.



Jídlo podáváme bez přílohy nebo s pečivem.



user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené barevné kuřátko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.