Dušené barevné kuřátko

Recept na porce kuřete dušeného se spoustou zdravé zeleniny. Recept je vhodný i do římského hrnce. Nezapomeňte jej namočit! Pokrm zvládnou připravit i začátečníci.


2.9348x
75 min

Postup přípravy

Omyté kuře nakrájíme na porce. Maso osolíme a opepříme. V hnrci rozpálíme olej a porce masa na něm ze všech stran osmažíme.

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Brambory, papriky a celer nakrájíme na kostky. Květák rozdělíme na menší růžičky. Rajčata spaříme, oloupeme a spolu s mrkví je nakrájíme na kolečka.

Zeleninu přidáme do hrnce ke kuřeti, zalijeme vývarem a okořeníme mletou paprikou a trochou majoránky. Té dáme opravdu jen trochu, aby jídlo nezhořklo. Hrnec přiklopíme a maso se zeleninou dusíme 40 - 50 minut.

Před koncem vaření přidáme majoránku a podle chuti jídlo osolíme a opepříme.

Jídlo podáváme bez přílohy nebo s pečivem.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené barevné kuřátko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena