Dušené baklažány

Baklažány dušené s rajčaty, to je výborný španělský recept.


2.91595x
30 min

Ingredience

0.5 dlolej
- -sůl
1 lžícevývar
2 ksrajčata
1 kscibule
- -pepř mletý
4 kslilky

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, baklažány na velká kolečka a rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a dozlatova ji osmažíme. Přidáme kolečka baklažánu a dusíme asi 5 minut. Takto připravenou zeleninu zalijeme vývarem a přidáme rajčata. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Baklažány dusíme pod pokličkou, do té doby, až změknou.

Dušené baklažány ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené baklažány

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Španělská
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.