Dušená zelenina z trouby

Recept na jednoduchou přílohu z brambor, mrkve, jarní cibulky, česneku a koření.


5.05x
45 min

Postup přípravy

Velké mrkve a brambory oškrábeme. Obojí nakrájíme na menší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi drobno. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka.

V pekáčku do trouby, který jsme vymazali máslem, vsypeme mrkev, brambory, cibulku, česnek, zasypeme kořením Horalka, solí a dobře promícháme. Podle chuti můžeme přidat ještě celý kmín. Na vrch zeleniny poklademe zbylé máslo, podlijeme trochou vody a přikryjeme pokličkou.

Zeleninu vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme cca 30 minut do změknutí, bude záležet, na jakou velikost jsme zeleninu nakrájeli.

Měkkou dušenou zeleninu z trouby podáváme jako teplou přílohu k masu, ale hodí se i k zeleninovým pokrmům.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená zelenina z trouby

Zpět na recept