Kuřecí prsa dušená s rýží, pikantní klobásou a olivami . Vše v jednom hrnci. Uvaříte rychle a pochutná si celá rodina.
Hodnocení
4.5
/ 5 (182x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Tymián
Kuřecí prsa4 ks
Cibule1 ks
Drůbeží vývar500 ml
Mletý černý pepř
Papriková klobása50 g
Rýže basmati200 g
Sterilované fazole tmavé400 g
Olivy bez pecek1 hrst
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Rozpálíme teflonovou nebo nepřilnavou pánev (s poklicí) a prsa na ní restujeme bez tuku.
Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nahrubo. Klobásu nakrájíme na plátky. Fazole scedíme a opláchneme.
K hotovému kuřecímu přidáme plátky klobásy a necháme z nich pustit tuk. Pak maso a klobásu vyjmeme, uložíme do tepla a na výpeku osmažíme cibuli.
Asi po třech minutách do cibule přidáme rýži, kterou stále mícháme.
Když začne rýže lehce sklovatět, přidáme zpátky kuře s klobásou, zalijeme vše vývarem, přidáme fazole, olivy, tymián a směs osolíme a opepříme podle chuti.
Pánev přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a vše vaříme asi 10 - 15 minut. Kuře musí být křehké a rýže dovařená. K pokrmu není nutná žádná příloha.
jsem ráda, že jsem využila přípravu u tohoto receptu. Nedala jsem olivy, nejíme je a dala jsem koření na čínu. I tak je to velmi dobré. Doporučuji
jurašek
výborné
Hledala jsem inspiraci na krůtí prsa. I když ty jsou sušší, tenhle recept je výborný. Doporučuji.
barin
dušená prsa
Tak jsem dovařila a ochutnala - výborné - i když jsem udělala malé změny:-)
Nedala jsem ani fazole a olivy - to nepapáme - ale zato jsem přidala pórek k cibuli a dochutila vegetou a maso jsem orestovala v celku a pak nakrájela na kousky.
Doporučuji.
Zajímavé komentáře
dušená prsa
výborné
dušená prsa