Dušená kachna na kari

Jednoduchý recept na dušenou kachnu na kari koření a bílém víně.


2.91025x
90 min

Postup přípravy

Kachnu očistíme, odebereme z ní sádlo a ve slané vodě ji uvaříme do poloměkka. Pak ji vyjmeme, necháme trochu vychladnout a vykostíme. Maso nakrájíme na kostky. Z citronu vymačkáme šťávu a vydlabeme dužinu.

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Smícháme ji s kořením a citronovou šťávou. Do směsi vsypeme kostky z kachny a necháme asi hodinu marinovat.

Po hodině ve vyšší pánvi rozpálíme tuk z kachny a vložíme marinovanou směs. Zprudka ji opečeme a podlijeme asi polovinou bílého vína, osolíme a přidáme citronovou dužinu. Za občasného podlévání zbylým vínem dusíme maso pod poklicí doměkka.

Na konci dušení sejmeme pokličku a šťávu vysmahneme. Dušenou kachnu na kari pak ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená kachna na kari

Zpět na recept