Dušená dýně

Pro milovníky česneku vynikající obměna přílohového zelí k vepřovému, uzenému, kachně, huse.


3.84x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Oloupeme česnek, nakrájíme cibuli nadrobno a dýni na kostky o hraně asi 2 cm. Ve velké pánvi nebo širokém kastrolu na oleji zpěníme dozlatova cibulku. Přidáme asi dvě třetiny nakrájené dýně, velmi mírně podlijeme vývarem nebo vodou (a přidáme kostku zeleninového bujónu) a dusíme doměkka. Občas zamícháme. Když se začne dýně rozpadat na kaši, přidáme do pánve zbytek dýně, osolíme, opepříme a dusíme, až je první část dýně kašovitá a později přidané kostky měkké. Do dušené dýně vmícháme utřený česnek. Čím víc, tím líp. Dušenou dýni podáváme jako přílohu k houskovým knedlíkům a různým druhům masa. Není třeba zahušťovat moukou, takže je příloha vhodná pro bezlepkovou dietu.
user-icon

autor slona


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená dýně

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena