Dušená cuketa se zeleninou

Rychlý recept na letní jídlo z cukety a různé zeleniny s pikantní chutí.


3.010x
30 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 kscuketa
2 lžícerajčatový protlak
2 lžíceolivový olej
4 kszelená paprika
10 kscherry rajčata
200 gzelené fazolky
1 lžičkachilli vločky
500 mldomácí rajčatová šťáva

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, osušíme, odkrojíme oba konce a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 3 mm. Čerstvou zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na větší hrubé kusy.

Zeleným fazolkám odkrojíme konce, zbavíme je vláken, pokrájíme na delší kusy a omyjeme. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Cherry rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny.

Na rozehřátém oleji orestujeme chilli vločky a cibuli do sklovita, poté krátce restujeme přihozené plátky česneku, až se pěkně rozvoní. Přidáme rajčatový protlak a krátce orestujeme, přilijeme domácí rajčatovou šťávu, přidáme zelenou papriku a cherry rajčata. Osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a chvíli opékáme za stálého míchání do odpaření tekutiny.

Zeleninu podlijeme horkou vodou, vložíme kolečka cukety a přikryté dusíme, až je cuketa al dente. Na závěr přihodíme mladé zelené fazolky a necháme spolu jen krátce povařit.

Dušenou cuketu se zeleninou servírujeme horkou jako samostatné hlavní jídlo, které nejlépe chutná s krajícem čerstvého domácího chleba, ale můžeme podávat i s vařenými novými brambory. Jde o rychlý a velmi chutný lehký letní oběd či večeři.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená cuketa se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní