Duryňské knedlíky

Speciální příloha k pečeným masům, špenátu a ke guláši. Recept na duryňské knedlíky.


2.983x
30 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, v cedníku z nich vymačkáme přebytečnou vodu a zalijeme vařící krupicovou kaší.

Housky nakrájíme na malé kostičky a na tuku osmažíme. Pak je vmícháme do těsta, osolíme a těsto propracujeme.

Rukama namáčenýma ve studené vodě tvoříme kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.

Pozor, převařené knedlíky ztvrdnou!

Duryňské knedlíky ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Duryňské knedlíky

Zpět na recept