Dunai halászlé - Rybí gulášová polévka

Typická maďarská rybí gulášová polévka (není to jenom polévka).


3.460x
75 min
1×

Postup přípravy

Kapra očistíme, hlavu a ocasní ploutev uřízneme, tělo naporcujeme, hrotem nože vydloubneme "hořký zub". Cibuli nakrájíme na drobno a dáme vařit do 3 litrů vody s spolu s kaprem. Až začne vařit vložíme sůl a polovinu papriky s malými třešňovými papričkami. Po půlhodinovém vaření vložíme druhou polovinu paprik a necháme ještě 5 min vařit.

Servírování:
Do talíře vložíme jednu-dvě porce kapra a zalijeme vývarem tak, aby část masa vyčnívala z vývaru. Lze doplnit jednou porcí celestýských nudlí. Na porci kapra dáme lžíci zakysané smetany. Přílohu může tvořit bílý chleba (veka).
user-icon

autor Laco-Hasan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dunai halászlé - Rybí gulášová polévka

Zpět na recept