Drůbeží vývar

Obměn na kuřecí - drůbeží - slepičí polévku je hodně. Jak ale správně připravit skvělý čirý vývar, když jej nechceme dělat z "kostky"? Pokud chceme mít vývar chuťově výraznější, můžeme do něj přidat 2 telecí kosti. Nejsou ale podmínkou.


3.0170x
160 min
4×

Postup přípravy

Slepici proplachujeme ve vodě, dokud voda není čistá. Kůži zbavíme od zbylých brk. Cibuli omyjeme, ale neloupeme, a rozpůlíme ji. Rozpálíme pánev bez oleje a řezné plochy cibule necháme na pánvi zhnědnout. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a rozkrojíme.


Slepici s cibulí i s kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Po vícenásobném vzkypění sebereme z vývaru pěnu. Pak stáhneme teplotu a polévku vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Přidáme zeleninu a vaříje dalších 30 minut Vývar osolíme, Slepici vyjmeme a vývar vyčistíme prolitím přes síto nebo přes čistý kus látky.



Pokud chceme zeleninu dále ve vývaru použít, opláchneme ji a nakrájíme na kousky.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží vývar

Zpět na recept